
رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور از ثبت نزدیک به یک هزار شکایت از داوطلبان رد صلاحیت شده و رسیدگی به پرونده 200 نفر در این هیأت خبر داد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۵:۱۴:۱۰
حیدرپور به ایسنا خبر داد:
شوراهای راهبردی حمایت از قالیباف در سطح استانها تشکیل میشود
شوراهای راهبردی حمایت از قالیباف در سطح استانها تشکیل میشود
رییس شورای راهبردی ستاد انتخاباتی قالیباف گفت که براساس تصمیمات اتخاذ شده، در جلسه شب گذشته این شورا، شوراهای راهبردی در سطح استانها تشکیل میشود.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۱۷:۳۳

رد صلاحیت 99 درصد کاندیداهای جریان حامی دولت در انتخابات شوراها/تعطیلی تمام ستادهای مشایی
بهمن شریفزاده خبر داد که 99 درصد کاندیدای جریان حامی دولت در انتخابات شوراها به دلایلی چون عدم اعتقاد به اسلام، عدم التزام به ولایت فقیه و همچنین عدم التزام به قانون اساسی ردصلاحیت شدند.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۴:۰۰:۴۲

دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: به آن دسته از افراد و اشخاصی که دانسته و ندانسته قصد برهم ریختن نظم و امنیت سیاسی را دارند و موجبات ناآرامی در میان شهروندان را فراهم کنند، قاطعانه هشدار میدهیم که به شدت با آنها برخورد خواهیم کرد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۵۱:۵۵
-1.jpg/1)
اگر میتوانستیم عکسالعمل مخاطبان را در مناظرهها ببینیم جذابتر بود
مهران رسام دربارهی لزوم اعتماد سازی تلویزیون در بین مخاطبان و اینکه این رسانه چگونه در انتخابات پیش رو میتواند اعتماد مردم را نسبت به خود جلب کند؟ اظهار کرد: رسانه ملی ثابت کرده است میتواند اعتماد مخاطب را جلب کند اما به طور کلی باید ابزار اصلی، یعنی بودجه را داشته باشد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۴۲:۲۶
نعمتالله حکیم رییس ستاد عالی حمایتهای مردمی ولایتی شد
نعمتالله حکیم - دبیرکل حزب عدالتطلبان ایران اسلامی - به عنوان رییس ستاد عالی حمایتهای مردمی علیاکبر ولایتی منصوب شد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۳۶:۰۷
-1.jpg/1)
سعید جلیلی: کارویژه دولت بدون کمک مجلس ممکن نیست
یک کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری گفت: ما به شدت از اینکه کسی از رهبری انحراف پیدا کند پرهیز داریم و معتقدیم ایشان جدای از اینکه به لحاظ قانونی و شرعی فصلالخطاب به شمار میآیند کارشناسترین فرد در حوزههای مختلف هستند.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۲۹:۴۹

سپاه اخبار مربوط به حمایت یکی از فرماندهان از کاندیدایی خاص را تایید نمیکند
مسئول روابط عمومی کل سپاه در واکنش به برخی اخبار منتشر شده مبنی بر حمایت یکی از فرماندهان سپاه از کاندیدایی خاص در انتخابات ریاست جمهوری گفت: اینگونه اخبار را تایید نمیکنیم.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۲۱:۲۲
-6.jpg/1)
ستاد دانشجویی دولت «متمم» با صدور بیانیهای، ضمن حمایت از علیاکبر ولایتی، اعلام موجودیت کرد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۳:۱۲:۱۸

رییسجمهور در واکنش به برخی تحلیلها و اخبار درباره اینکه سعید جلیلی گزینه دولت و حامیان آن در انتخابات ریاست جمهوری است، گفت که این مساله را فراموش کنید.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۵۷:۴۵

هیچ کاندیدای مجاز به بهرهبرداری از تریبونهای 14 و 15 خرداد نیست
مسئول ستاد پنجاهمین سالگرد بزرگداشت قیام 15 خرداد با تشریح برنامههای این ستاد در سراسر کشور، تاکید کرد:هیچ تریبونی مجاز نیست از امکانات 14 و 15 خرداد برای نامزد خاصی فرصت بهرهبرداری را فراهم آورد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۴۵:۱۲

یکی از اعضای ائتلاف پیشرفت گفت: اعضای ائتلاف فعالیت خود را تا پایان انتخابات به موازات هم ادامه میدهند و هر یک از اعضای این ائتلاف که در انتخابات پیروز شد، از همکاری دیگر اعضاء استفاده میکند.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۴۳:۱۷
-1.jpg/1)
سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دقایقی دیگر برای دیدار با جمعی از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی حضور خواهد یافت.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۲۱:۰۲

اعضای ائتلاف پیشرفت به فعالیت انتخاباتی خود ادامه میدهند
سخنگوی ستاد حدادعادل گفت: با تاکید و تایید بزرگان روحانیت، سه عضو ائتلاف پیشرفت با تکید بر اصول مورد توافق، به فعالیتهای انتخاباتی خود ادامه میدهند.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۲:۱۱:۲۶

دبیر ائتلاف پیشرفت، برخی اخبار منتشر شده درباره گزینه نهایی این ائتلاف را کذب محض خواند و از پیگیری قانونی آن خبر داد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۵۴:۱۵

قالیباف و ولایتی امروز به مجمع عمومی فراکسیون رهروان میروند
سخنگوی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت گفت که امروز محمد باقر قالیباف و علی اکبر ولایتی در جلسه مجمع عمومی این فراکسیون حضور پیدا میکنند.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۴۱:۱۶

یک عضو کمیسیون نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به قطع برنامهی عارف از شبکهی جام جم به دلیل اشکال فنی گفت که به این کاندیدای انتخابات وقت مجددی برای پخش برنامهاش داده میشود.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۳۸:۵۱
دبیر کل جامعه زینب (س) اعلام کرد
اعلام نظر جامعهی زینب (س) دربارهی کاندیداهای ریاست جمهوری به زودی
اعلام نظر جامعهی زینب (س) دربارهی کاندیداهای ریاست جمهوری به زودی
دبیر کل جامعه زینب (س) گفت: پس از جلسهی شورای مرکزی این تشکل که در هفته جاری برگزار میشود نظرمان را دربارهی کاندیداهای حاضر در عرصه اعلام میکنیم.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۳۵:۰۶

«صداوسیما در انتخابات امسال اعتماد از دست رفته را بازگرداند»
یک مدرس علوم ارتباطات با بیان اینکه صداوسیما در برگزاری مناظرهها باید حرفهیی عمل کند و از مجریهای ماهر، توانمند و با سابقه استفاده کند، گفت: مجری مناظرهها باید با نحوهی ادارهی روند مصاحبه آشنا باشد و از روش مناظرههای سایر کشورها الگوبرداری کند.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۲۱:۵۲
محسن رضایی گفت: جان ناقابلی دارم و یک آبرو و حیثیت که هر وقت برای ملتم احساس خطر کنم، در هدیه کردن آن کوتاهی نخواهم کرد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۱۷:۴۸

کاندیداها برنامههای تفصیلی اقتصادی خود را ارائه کنند
یک کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر لزوم ارائه برنامههای مبسوط اقتصادی از سوی کاندیداهای ریاست جمهوری تصریح کرد: برنامههای اقتصادی آنها باید جزیی، تحلیلی، تفسیری و کاربردی باشد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۰۴:۱۳

قالیباف، جلیلی و روحانی به تلویزیون میآیند
در چهارمین روز از برنامهی تبلیغاتی نامزدها، تلویزیون میزبان قالیباف، جلیلی و روحانی و رادیو میزبان علی اکبر ولایتی، محسن رضایی و سید محمد غرضی میشود.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۰۱:۱۱

در اجرای قانون با احدی رودربایستی نداریم/انتخابات 24 خرداد حسن ختام ارزشمندی برای دولت است
وزیر کشور با بیان اینکه "وزارت کشور صرفا مجری انتخابات و کاملا بیطرف است و ملاک و معیارش فقط قانون است"، تاکید کرد: ما در اجرای قانون با احدی رودربایستی نداریم.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۵۹:۱۹

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: آنچه مهم است، ادامه راه بزرگان و عالمان و شهیدان و اطاعت از دستورات آنهاست.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۴۱:۱۵
تعدادی دیگر از اعضای ستاد حدادعادل مشخص شدند
قائم مقام ستاد انتخاباتی حدادعادل، تعدادی دیگر از اعضای این ستاد را اعلام کرد.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۲۴:۲۹

تشریح برخی اقدامات امنیتی برای انتخابات
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور گفت: چنانچه آمادگی باشد و اگر لازم شد، برخی مرزهای کشور را در ایام انتخابات میبندیم که البته این عرف هم بوده و ما در اجلاس غیرمتعهدها نیز برخی مرزها را بستیم.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۱۰:۱۸:۰۳

50 میلیون و 483 هزار و 192 نفر، واجد شرایط رای دادن
وزیر کشور گفت: برای انتخابات پیش رو در سراسر کشور، 50 میلیون و 483 هزار و 192 نفر تعداد واجدین شرایط رای دادن هستند.
۷ خرداد ۱۳۹۲، ۹:۵۹:۲۴

یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اصولگرایان باید تا دیر نشده است به جمعبندی برسند و یک یا دو گزینه اصلح را معرفی کنند.
ارسال توسط محمد عرفان مطهریان
«کلید» نماد انتخاباتی حسن روحانی شد
ستاد انتخاباتی حجت الاسلام حسن روحانی اعلام کرد که کلید به عنوان نماد انتخاباتی این کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم انتخاب شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس حجت الاسلام حسن روحانی نامزد ریاست جمهوری یازدهم شب گذشته در پایان گفتگوی ویژه خبری که به صورت زنده از شبکه دو سیما پخش شد، با نشان دادن یک کلید گفت: همه مشکلات با کلید امید و تدبیر باز میشود.
امروز ستاد انتخاباتی وی با ارسال پیامکی اعلام کرد که «کلید» به عنوان نماد انتخاباتی این کاندیدا انتخاب شده است.
پیش از این اعلام شده بود که حامیان روحانی در انتخابات از رنگ بنفش به عنوان نماد رنگی انتخابات استفاده میکند.
ارسال توسط محمد عرفان مطهریان
سخنگویان ستاد حدادعادل معرفی شدند
حسین رحمانینیا سخنگویان اقتصادی و سیاسی ستاد غلامعلی حدادعادل را معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، حسین رحمانینیا قائم مقام ستاد غلامعلی حدادعادل با تاکید بر ارتباط مستمر با افکار عمومی و رسانهها اظهار داشت: با تصمیم شورای ستاد آقای حدادعادل، الیاس نادران به عنوان سخنگوی اقتصادی، مجتبی شاکری به عنوان سخنگوی سیاسی و مجتبی توانگر به عنوان سخنگوی این ستاد منصوب شدند.
وی افزود: آقای دکتر نادران از دانشگاه کلرمون فران فرانسه در رشته اقتصاد عمومی دکتری تخصصی دارند و اکنون عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران هستند همچنین وی نماینده مجالس هفتم، هشتم و نهم و در حال حاضر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نائب رییس کمیسیون تلفیق بودجه 1392 هستند که دیدگاههای اقتصادی آقای حدادعادل را بیان میکند.
رحمانینیا اضافه کرد: آقای مجتبی شاکری از جانبازان انقلاب اسلامی هستند که پیش از این در جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، جبهه حماسه سازان و.. حضور داشتند که دیدگاههای سیاسی دکتر حداد عادل را بیان میکنند.
رحمانینیا در پایان اظهار داشت: مجتبی توانگر پیش از این مسئول روابط عمومی ائتلاف پیشرفت، مسئول روابط عمومی جبهه متحد اصولگرایان و عضو تحریریه الف، همشهری، رسالت، جام جم ، پنجره و... بوده است که سخنگویی ستاد دکتر حداد عادل را خواهد داشت.
ارسال توسط محمد عرفان مطهریان
هاشمی و دوراهی سرنوشت
از همان ساعات ابتدایی مشخص شدن عدم احراز صلاحیت هاشمی، همواره یک پرسش با اذهان تحلیلگران بازی میکرد و آن این بود که نوع مواجههی وی با این موضوع چگونه خواهد بود. یادداشت پیش رو تأملی است بر این سوال جامعهی سیاسی ایران.

به گزارش 598 به نقل از برهان، با مشخص شدن نتیجه بررسی صلاحیتها توسط شورای نگهبان و قرار نداشتن نام هاشمی در لیست نهایی، مهر «پایان» بر گمانهزنیهای روزهای پایانی در خصوص تأیید یا رد شدهها حک شد. در این بین، عدم احراز صلاحیت هاشمی، گذشته از اعتراضاتی که در گوشه و کنار به همراه داشت، در همان روزهای ابتدایی پس از اعلام نتایج، پیشبینیهای متعدد و بعضاً متفاوتی را در خصوص نوع مواجههی وی با این موضوع رقم زد.
یکی از این گمانهها عدم تمکین هاشمی به قانون را پیشبینی میکرد. بر این اساس، برخی مقابلهی هاشمی با نظام را مفروض میدانستند و دست زدن به مواردی چون به چالش کشیدن شورای نگهبان، زیر سؤال بردن آزادی انتخابات و تشکیک در سلامت آن، تحریم انتخابات و دعوت هواداران به تحریم و... را از سوی وی تخمین میزدند. اما همان گونه که انتظار میرفت، هاشمی با در اختیار داشتن تجربهی چند دهه کنش سیاسی، کسی نبود که با خطایی اینچنین استراتژیک از نظام رویگردان شود. با این وصف، او علیرغم تلخی موقعیت پدیدآمده، ماندن در قواعد بازی را بر زدن زیر آن ترجیح داد.
اما حال که هاشمی بنا را بر تمکین به قانون گذاشته نیز فرضیات متعددی در خصوص روزهای آینده و فراتر از آن، آیندهی سیاسی وی مطرح است. در خصوص نوع مواجهه با انتخابات، سه گزینهی سکوت، اعلام حمایت از یک کاندیدا و تحریم، برای هاشمی روی میز قرار دارد.
اتخاذ رویکرد سکوت به وضعیتی منتهی میشود که تأثیرگذاری هاشمی در انتخابات، حداکثر به یک رأی فردی، مانند سایر شهروندان ایرانی، محدود خواهد شد. تحریم انتخابات نیز بیش از این وی را به حاشیه میبرد و بر مبنای منطق سیاستورزی عقلانی، هیچ آوردهای را برای هاشمی به همراه نخواهد داشت. از این رو، این گزینه نیز احتمالاً چندان مورد توجه نخواهد بود. با این اوصاف، گزینهی حداکثری پیشین اصلاحطلبان برای کاندیداتوری، تنها با اعلام حمایت از یکی از کاندیداها یا میدانداری برای به اجماع رساندن آنهاست که میتواند ضمن روانه ساختن بخشی از سرمایهی رأی خود به گزینهی مورد حمایتش، موقعیت خود را کماکان در موضع کنشگری فعال حفظ نماید.
در این صورت، بدون تردید، هاشمی که به دیدگاه برخی ناظران، تا اینجای کار صحنهگردان اصلی پازل انتخاباتی اصلاحطلبان بوده است، از این پس نیز نسبت به سرنوشت انتخابات بیتفاوت نخواهد ماند. او که در فرآیند طیشده تا مقطع ثبتنام، از سویی سناریوی بحراننمایی از موقعیت کنونی نظام در عرصههای مختلف را کلید زده بود و از دیگر سو اصلاحطلبان را به منجینمایی از خود تحریک میکرد، بعید است که در مسیر فتح پاستور تنها با تغییر در شرایط، اصل بازی را رها سازد.
اما در مورد کنشهای بعدی و آیندهی سیاسی هاشمی نیز در بدترین حالت، گمانههای زیر محتمل است:
استعفا از مجمع تشخیص مصلحت و مجلس خبرگان: گزینهای که مهدی کروبی پس از انتخابات ریاستجمهوری دورهی نهم در سال ۸۴ آن را تمام و کمال تجربه کرد و البته دست آخر هیچ بهرهای از آن نصیب او نشد. تجربهای که تکرار آن برای هاشمی، که به نوعی خود را پدر انقلاب میداند، کار چندان راحتی نیست. کروبی با این اقدام در حقیقت از آن پس، تأثیرگذاری خود در ساختار نظام را به صفر رساند و به خوبی نشان داد که این راه به ترکستان است. بر این اساس و با کیاست و سیاستورزی خاصی که جامعهی سیاسی ایران از هاشمی سراغ دارد، حرکت هاشمی به این سمتوسو نیز دور از ذهن به نظر میرسد.
مهاجرت به قم: این اقدام به احتمال فراوان استقبال گستردهای را در میان طیفها و گروههای مختلف زاویهدار یا معارض با نظام و نیز طیفهایی از نخبگان حوزوی و دانشگاهی نظیر مجمع محققین و مدرسین حوزهی علمیهی قم، دانشگاه مفید، دانشگاه باقرالعلوم و... به همراه خواهد داشت. همچنین حضور وی در قم میتواند به شکل گرفتن پدیدهای به نام «بیت هاشمی» منجر شود که از جمله تبعات احتمالی آن، تقویت تئوری شورای فقهی و البته به بیان دقیقتر، شورای رهبری و نیز تضعیف جایگاه جامعهی مدرسین حوزهی علمیهی قم و... خواهد بود.
این در حالی است که تحقق فرضیات یادشده با موانعی جدی روبهروست. وجود جریان آیتالله مصباح یزدی و ظرفیت بدنهی اجتماعی منتسب به ایشان و نیز حضور علمای تراز اولی چون آیتالله مؤمن و آیتالله یزدی و حتی آیتالله جوادی آملی، به طور حتم، تحقق این فرضیات را در هر مقطع زمانی با چالش مواجه میسازد.
علاوه بر آن، تجربههای ناموفقی چون حسینعلی منتظری و احمد آذری قمی، که با اتخاذ رویکرد قهر سیاسی با نظام برای همیشه خانهنشین شدند، هاشمی را در رفتن به این سمتوسو به طور جدی مردد میسازد و او را از این راه بر حذر میدارد و البته بدیهی است که در این گیرودار، آزموده را آزمودن خطاست.
با این تفاسیر، مناسبترین کنش برای آیندهی سیاسی هاشمی، مواجهه و نقشآفرینی سازنده و مثبت در انتخابات در کوتاهمدت و ادامهی حضور در بدنهی نظام در میانمدت به نظر میرسد. در این شرایط، عنوان چنین رویکردی را توبه بگذاریم یا تطهیرسازی، در نتیجه تفاوت چندانی ایجاد نمیکند. مهم آن است که به نظر میآید هاشمی تصمیم گرفته است آیندهی سیاسی خود را کماکان در چارچوب نظام و درون ساختار حاکمیت رقم بزند.
این رویه دست کم دو آورد را برای وی به همراه خواهد داشت. نخست آنکه در این فرآیندِ سفیدسازی، اتهام زاویه گرفتن از نظام تا حدی از پیشانی وی پاک میشود و دوم آنکه با توجه به نامحتمل نبودن ورود احمدینژاد به فاز رویارویی با نظام در روزهای آینده، در صورت چالشآفرینی احمدینژاد، هاشمی از موضعی مناسبتر نسبت به گذشته، پیشبینی خود نسبت به بیکفایتی وی را به رخ نظام خواهد کشید.
یکی از این گمانهها عدم تمکین هاشمی به قانون را پیشبینی میکرد. بر این اساس، برخی مقابلهی هاشمی با نظام را مفروض میدانستند و دست زدن به مواردی چون به چالش کشیدن شورای نگهبان، زیر سؤال بردن آزادی انتخابات و تشکیک در سلامت آن، تحریم انتخابات و دعوت هواداران به تحریم و... را از سوی وی تخمین میزدند. اما همان گونه که انتظار میرفت، هاشمی با در اختیار داشتن تجربهی چند دهه کنش سیاسی، کسی نبود که با خطایی اینچنین استراتژیک از نظام رویگردان شود. با این وصف، او علیرغم تلخی موقعیت پدیدآمده، ماندن در قواعد بازی را بر زدن زیر آن ترجیح داد.
اما حال که هاشمی بنا را بر تمکین به قانون گذاشته نیز فرضیات متعددی در خصوص روزهای آینده و فراتر از آن، آیندهی سیاسی وی مطرح است. در خصوص نوع مواجهه با انتخابات، سه گزینهی سکوت، اعلام حمایت از یک کاندیدا و تحریم، برای هاشمی روی میز قرار دارد.
اتخاذ رویکرد سکوت به وضعیتی منتهی میشود که تأثیرگذاری هاشمی در انتخابات، حداکثر به یک رأی فردی، مانند سایر شهروندان ایرانی، محدود خواهد شد. تحریم انتخابات نیز بیش از این وی را به حاشیه میبرد و بر مبنای منطق سیاستورزی عقلانی، هیچ آوردهای را برای هاشمی به همراه نخواهد داشت. از این رو، این گزینه نیز احتمالاً چندان مورد توجه نخواهد بود. با این اوصاف، گزینهی حداکثری پیشین اصلاحطلبان برای کاندیداتوری، تنها با اعلام حمایت از یکی از کاندیداها یا میدانداری برای به اجماع رساندن آنهاست که میتواند ضمن روانه ساختن بخشی از سرمایهی رأی خود به گزینهی مورد حمایتش، موقعیت خود را کماکان در موضع کنشگری فعال حفظ نماید.
در این صورت، بدون تردید، هاشمی که به دیدگاه برخی ناظران، تا اینجای کار صحنهگردان اصلی پازل انتخاباتی اصلاحطلبان بوده است، از این پس نیز نسبت به سرنوشت انتخابات بیتفاوت نخواهد ماند. او که در فرآیند طیشده تا مقطع ثبتنام، از سویی سناریوی بحراننمایی از موقعیت کنونی نظام در عرصههای مختلف را کلید زده بود و از دیگر سو اصلاحطلبان را به منجینمایی از خود تحریک میکرد، بعید است که در مسیر فتح پاستور تنها با تغییر در شرایط، اصل بازی را رها سازد.
اما در مورد کنشهای بعدی و آیندهی سیاسی هاشمی نیز در بدترین حالت، گمانههای زیر محتمل است:
استعفا از مجمع تشخیص مصلحت و مجلس خبرگان: گزینهای که مهدی کروبی پس از انتخابات ریاستجمهوری دورهی نهم در سال ۸۴ آن را تمام و کمال تجربه کرد و البته دست آخر هیچ بهرهای از آن نصیب او نشد. تجربهای که تکرار آن برای هاشمی، که به نوعی خود را پدر انقلاب میداند، کار چندان راحتی نیست. کروبی با این اقدام در حقیقت از آن پس، تأثیرگذاری خود در ساختار نظام را به صفر رساند و به خوبی نشان داد که این راه به ترکستان است. بر این اساس و با کیاست و سیاستورزی خاصی که جامعهی سیاسی ایران از هاشمی سراغ دارد، حرکت هاشمی به این سمتوسو نیز دور از ذهن به نظر میرسد.
مهاجرت به قم: این اقدام به احتمال فراوان استقبال گستردهای را در میان طیفها و گروههای مختلف زاویهدار یا معارض با نظام و نیز طیفهایی از نخبگان حوزوی و دانشگاهی نظیر مجمع محققین و مدرسین حوزهی علمیهی قم، دانشگاه مفید، دانشگاه باقرالعلوم و... به همراه خواهد داشت. همچنین حضور وی در قم میتواند به شکل گرفتن پدیدهای به نام «بیت هاشمی» منجر شود که از جمله تبعات احتمالی آن، تقویت تئوری شورای فقهی و البته به بیان دقیقتر، شورای رهبری و نیز تضعیف جایگاه جامعهی مدرسین حوزهی علمیهی قم و... خواهد بود.
این در حالی است که تحقق فرضیات یادشده با موانعی جدی روبهروست. وجود جریان آیتالله مصباح یزدی و ظرفیت بدنهی اجتماعی منتسب به ایشان و نیز حضور علمای تراز اولی چون آیتالله مؤمن و آیتالله یزدی و حتی آیتالله جوادی آملی، به طور حتم، تحقق این فرضیات را در هر مقطع زمانی با چالش مواجه میسازد.
علاوه بر آن، تجربههای ناموفقی چون حسینعلی منتظری و احمد آذری قمی، که با اتخاذ رویکرد قهر سیاسی با نظام برای همیشه خانهنشین شدند، هاشمی را در رفتن به این سمتوسو به طور جدی مردد میسازد و او را از این راه بر حذر میدارد و البته بدیهی است که در این گیرودار، آزموده را آزمودن خطاست.
با این تفاسیر، مناسبترین کنش برای آیندهی سیاسی هاشمی، مواجهه و نقشآفرینی سازنده و مثبت در انتخابات در کوتاهمدت و ادامهی حضور در بدنهی نظام در میانمدت به نظر میرسد. در این شرایط، عنوان چنین رویکردی را توبه بگذاریم یا تطهیرسازی، در نتیجه تفاوت چندانی ایجاد نمیکند. مهم آن است که به نظر میآید هاشمی تصمیم گرفته است آیندهی سیاسی خود را کماکان در چارچوب نظام و درون ساختار حاکمیت رقم بزند.
این رویه دست کم دو آورد را برای وی به همراه خواهد داشت. نخست آنکه در این فرآیندِ سفیدسازی، اتهام زاویه گرفتن از نظام تا حدی از پیشانی وی پاک میشود و دوم آنکه با توجه به نامحتمل نبودن ورود احمدینژاد به فاز رویارویی با نظام در روزهای آینده، در صورت چالشآفرینی احمدینژاد، هاشمی از موضعی مناسبتر نسبت به گذشته، پیشبینی خود نسبت به بیکفایتی وی را به رخ نظام خواهد کشید.
ارسال توسط محمد عرفان مطهریان
۱- ایران، سال ۸۴ یکی از مهمترین دوره های انتخابات ریاست جمهوری خود را تجربه کرد.انتخاباتی جنجالی و سرنوشت ساز که در نهایت با برتری گفتمان انقلاب اسلامی در برابر تکنوکراتها و لیبرالها به پایان رسید و جهش بزرگی درتاریخ انقلاب ایجاد کرد. جهشی در همه ابعاد. با پیروزی احمدی نژاد در این دوره گفتمان مقاومت انقلاب اسلامی جوان شد.
در دور دوم تمام جبهه اصلاح طلبی علیرغم میل باطنی پشت سر هاشمی قرار گرفت و به قول خودشان مجبور شدند با تمام توان به حمایت از فردی بپردازند که سالها عالیجناب سرخپوش خطابش می کردند. حتی طیف سنتی اصولگرایان هم صریح یا تلویحی هاشمی را به احمدی نژاد ترجیح دادند. اما ترس مردم از روی کار آمدن دوبار کارگزارانیها و ادبیات ساده و مردم محور احمدی نژاد به شکست سنگین هاشمی انجامید.
۲- سال ۸۸ هم قسمت دوم مبارزه گفتمان جوان شده و اصیل انقلاب و نمایندگان طیفی که انقلاب را فرزند خود می دانند برگزار شد. این انتخابات هم همچون سال ۸۴ با برتری قاطع گفتمان مقاومت به پایان رسید و نظام جمهوری اسلامی و جایگاه آن در منطقه و جهان تثبیت شد. در دهمین دوره انتخابات این ذهنیت القا شد که با حضور گسترده مردم و افزایش مشارکت این اصلاح طلبان هستند که به عنوان پیروز انتخابات، کرسی ریاست جمهوری را از آن خود خواهند کرد اما نتیجه کاملا برعکس بود. اصلاح طلبان نتیجه را تحمل نکردند و طبق عادت همیشگی خود با براه انداختن غوغا و جنگ نرم هشت ماهه که حمایت کامل غربیها و کشورهای عربی مرتجع منطقه راهم به همراه داشت، سعی در زنده نگاه داشتن تفکرات خود داشتند. تفکری که جز در یک فضای جنجالی جایی برای تنفس و حیات نخواهد داشت.
۳- در هر دو دوره حامیان اصلی احمدی نژاد بخش جوان و تازه نفس اصولگرایان بود که توان رای سازی بسیار بالایی دارند. طیفی که سیاست کند و محافظه کارانه سنتی های اصولگرا را نمی پسندید و با تاکید بر حضور همه مردم در انتخابات سعی در جلب اعتماد جامعه به نفع گفتمان مقاومت داشت و اتفاقا به واسطه کار وسیع و گسترده و بی وقفه موفق هم بود.
۴- اما غرق شدن احمدی نژاد در حاشیه ها و حمایت عجیب و بی چون و چرای وی از حلقه انحرافی کار را به جایی رساند که همان طیف رای ساز معتقد و جوان به مهمترین مخالف احمدی نژاد و حلقه انحرافی تبدیل شدند. احمدی نژاد هیچگاه نفهمید یا شاید هم نخواست بفهمد که در صورت جدایی از آرمانهای انقلاب و تقابل با ولایت فقیه همان طیف رای ساز اولین بخشی هستند که رهایش خواهند کرد. برای این طیف مهمترین ویژگی یک رئیس جمهور ولایی بودن وی و حرکت در مسیر انقلاب اسلامی است.
۵- احمدینژاد دوسال است همه وظایف خود را فراموش کرده و مشغول دفاع از فردی است که نه خودش و نه تفکراتش کوچکترین جایگاهی در جامعه ندارد. هرچقدر احمدی نژاد بیشتر به حمایت از مشایی پرداخت از جامعه دورتر شد.
۶- حالا مشایی رد صلاحیت شده و جایی در بین نامزدهای ریاست جمهوری ندارد. در جامعه هم جایگاهی نداشت تا امیدوار باشد بعد ازرد صلاحیتش کسی به حمایت ازاو به خیابان بریزد. رد صلاحیت مشایی را همه حدس میزدند. البته اگر بخواهیم واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم باید بگوییم همه انتظار رد صلاحیت مرد بهاری را داشتند. اینکه چرا احمدی نژاد به این حلقه منحرف چسبید و تمام تخم مرغهایش را در سبد آنها گذاشت تا بشکند واصلا چگونه مجذوب حرفهای پوچ مشایی شد سوالی است که هنوز جواب واضحی نمیتوان به آن داد.
۷- یکی از روزنامه های منتسب به حلقه انحرافی چند روز پیش نوشت که هیچکدام از نامزدهای تایید صلاحیت شده نماینده احمدی نژاد نیستند! بیست و چهار خرداد رئیس جمهور بعدی ایران مشخص می شود و هر کس که رئیس جمهور شود نماینده احمدی نژاد نیست و هیچ نسبتی با احمد ی نژاد فعلی ندارد.
۸- نکته جالب و شایدهم دردناک اینکه احمدی نژاد بعداز انتخابات هیچ جایگاهی در بین گروههای سیاسی ندارد. علیرغم تمام برنامه ها و حرفهای عجیب احمدی نژاد و حلقه انحرافی برای جلب توجه بخشی از بدنه اجتماعی اصلاح طلبان و بخش خاکستری جامعه نه اصلاح طلبان وی را خواهند پذیرفت و نه بخش خاکستری جامعه!
وی مسئول تمام نابسامانیهای اخیر معرفی شده و حتی مردم شهرهای کوچک و روستاها هم ترجیحشان برای ریاست جمهوری یازدهم فردی است که نسبتی با احمدی نژاد دو سال اخیر نداشته باشد.
احمدی نژاد در بین اصولگرایان هم جایگاهی ندارد. معاون اولی مشایی، حضور رحیمی در هیئت دولت، خانه نشینی ۱۱ روزه، حمایت از سعید مرتضوی قاضی پرونده کهریزک، اتفاقات روز استیضاح وزیر کار و ... همه وهمه باعث رانده شدن احمدی نژاد از اردواگاه اصولگرایان شده است.
۹- ۲۴ خرداد با پایان انتخابات احمدی نژاد هم به پایان میرسد.
در دور دوم تمام جبهه اصلاح طلبی علیرغم میل باطنی پشت سر هاشمی قرار گرفت و به قول خودشان مجبور شدند با تمام توان به حمایت از فردی بپردازند که سالها عالیجناب سرخپوش خطابش می کردند. حتی طیف سنتی اصولگرایان هم صریح یا تلویحی هاشمی را به احمدی نژاد ترجیح دادند. اما ترس مردم از روی کار آمدن دوبار کارگزارانیها و ادبیات ساده و مردم محور احمدی نژاد به شکست سنگین هاشمی انجامید.
۲- سال ۸۸ هم قسمت دوم مبارزه گفتمان جوان شده و اصیل انقلاب و نمایندگان طیفی که انقلاب را فرزند خود می دانند برگزار شد. این انتخابات هم همچون سال ۸۴ با برتری قاطع گفتمان مقاومت به پایان رسید و نظام جمهوری اسلامی و جایگاه آن در منطقه و جهان تثبیت شد. در دهمین دوره انتخابات این ذهنیت القا شد که با حضور گسترده مردم و افزایش مشارکت این اصلاح طلبان هستند که به عنوان پیروز انتخابات، کرسی ریاست جمهوری را از آن خود خواهند کرد اما نتیجه کاملا برعکس بود. اصلاح طلبان نتیجه را تحمل نکردند و طبق عادت همیشگی خود با براه انداختن غوغا و جنگ نرم هشت ماهه که حمایت کامل غربیها و کشورهای عربی مرتجع منطقه راهم به همراه داشت، سعی در زنده نگاه داشتن تفکرات خود داشتند. تفکری که جز در یک فضای جنجالی جایی برای تنفس و حیات نخواهد داشت.
۳- در هر دو دوره حامیان اصلی احمدی نژاد بخش جوان و تازه نفس اصولگرایان بود که توان رای سازی بسیار بالایی دارند. طیفی که سیاست کند و محافظه کارانه سنتی های اصولگرا را نمی پسندید و با تاکید بر حضور همه مردم در انتخابات سعی در جلب اعتماد جامعه به نفع گفتمان مقاومت داشت و اتفاقا به واسطه کار وسیع و گسترده و بی وقفه موفق هم بود.
۴- اما غرق شدن احمدی نژاد در حاشیه ها و حمایت عجیب و بی چون و چرای وی از حلقه انحرافی کار را به جایی رساند که همان طیف رای ساز معتقد و جوان به مهمترین مخالف احمدی نژاد و حلقه انحرافی تبدیل شدند. احمدی نژاد هیچگاه نفهمید یا شاید هم نخواست بفهمد که در صورت جدایی از آرمانهای انقلاب و تقابل با ولایت فقیه همان طیف رای ساز اولین بخشی هستند که رهایش خواهند کرد. برای این طیف مهمترین ویژگی یک رئیس جمهور ولایی بودن وی و حرکت در مسیر انقلاب اسلامی است.
۵- احمدینژاد دوسال است همه وظایف خود را فراموش کرده و مشغول دفاع از فردی است که نه خودش و نه تفکراتش کوچکترین جایگاهی در جامعه ندارد. هرچقدر احمدی نژاد بیشتر به حمایت از مشایی پرداخت از جامعه دورتر شد.
۶- حالا مشایی رد صلاحیت شده و جایی در بین نامزدهای ریاست جمهوری ندارد. در جامعه هم جایگاهی نداشت تا امیدوار باشد بعد ازرد صلاحیتش کسی به حمایت ازاو به خیابان بریزد. رد صلاحیت مشایی را همه حدس میزدند. البته اگر بخواهیم واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم باید بگوییم همه انتظار رد صلاحیت مرد بهاری را داشتند. اینکه چرا احمدی نژاد به این حلقه منحرف چسبید و تمام تخم مرغهایش را در سبد آنها گذاشت تا بشکند واصلا چگونه مجذوب حرفهای پوچ مشایی شد سوالی است که هنوز جواب واضحی نمیتوان به آن داد.
۷- یکی از روزنامه های منتسب به حلقه انحرافی چند روز پیش نوشت که هیچکدام از نامزدهای تایید صلاحیت شده نماینده احمدی نژاد نیستند! بیست و چهار خرداد رئیس جمهور بعدی ایران مشخص می شود و هر کس که رئیس جمهور شود نماینده احمدی نژاد نیست و هیچ نسبتی با احمد ی نژاد فعلی ندارد.
۸- نکته جالب و شایدهم دردناک اینکه احمدی نژاد بعداز انتخابات هیچ جایگاهی در بین گروههای سیاسی ندارد. علیرغم تمام برنامه ها و حرفهای عجیب احمدی نژاد و حلقه انحرافی برای جلب توجه بخشی از بدنه اجتماعی اصلاح طلبان و بخش خاکستری جامعه نه اصلاح طلبان وی را خواهند پذیرفت و نه بخش خاکستری جامعه!
وی مسئول تمام نابسامانیهای اخیر معرفی شده و حتی مردم شهرهای کوچک و روستاها هم ترجیحشان برای ریاست جمهوری یازدهم فردی است که نسبتی با احمدی نژاد دو سال اخیر نداشته باشد.
احمدی نژاد در بین اصولگرایان هم جایگاهی ندارد. معاون اولی مشایی، حضور رحیمی در هیئت دولت، خانه نشینی ۱۱ روزه، حمایت از سعید مرتضوی قاضی پرونده کهریزک، اتفاقات روز استیضاح وزیر کار و ... همه وهمه باعث رانده شدن احمدی نژاد از اردواگاه اصولگرایان شده است.
۹- ۲۴ خرداد با پایان انتخابات احمدی نژاد هم به پایان میرسد.
ارسال توسط محمد عرفان مطهریان
آخرین مطالب