نخستین مناظره هشت نامزد انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد نامزدها فی البداهه در برابر سئوالات متعدد پیرامون کلیدی ترین مشکلات اقتصادی قرار گرفتند.
سئوالاتی چون؛ مشکل مسکن را چگونه می خواهید حل کنید؟ تورم را چگونه می خواهید مهار کنید؟ تعامل قوا را چگونه می خواهید انجام دهید؟ در برخورد با نهادهای نظارتی چه می کنید؟ عدالت اقتصادی را چگونه میخواهید برقرار کنید؟ نگاه شما به مشکلات اشتغال چیست؟ با کاهش درآمدهای نفتی و بلوکه شدن پول های کشور در خارج چگونه می توانید مملکت را اداره کنید؟ تولید را چگونه می توانید سامان دهید ؟
پاسخ برخی نامزدها به این سئوالات خوب بود و حکایت از آمادگی آنها برای حل مشکلات کشور داشت. هوشمندی صدا و سیما در برگزاری این مناظره را هم باید ستود چون از یک طرف مردم را با مشکلات کنونی کشور در قالب سئوالات جدی آشنا کرد و از طرفی پیچیده بودن مشکلات اقتصادی و نیز مهارت نامزدها در برخورد با این مسائل را بهخوبی واتاب داد. آنچه دیروز مردم از قاب شیشه ای سیما ملاحظه کردند بدون شک در رأی آنها موثر است. صدا و سیما میدانی را برای تصمیم عقلانی مردم باز کرده است و هر کس از میان این تصمیم گیری مردمی از صندوقها بیرون بیاید باید مورد احترام همه باشد.
شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۷

وی با اشاره به اینکه شیوه اجرای مناظره امروز در شان مردم ایران و نامزدهای ریئس جمهوری نبود گفت: شاید بهتر این باشد که هفت کارشناس مجرب با نامزدها مناظره کنند.
او در اعتراض به شیوه مناظره روز جمعه، گفت: ما حق نداریم حتی یک لحظه وقت مردم را تلف کنیم. این برنامه و نوع طراحی آن باعث شد تا حرفها بریده بریده مطرح شوند و کاندیداها نتوانند به خوبی از برنامههای خود دفاع کنند.
وی افزود: تیم کارشناسی ما روزها و ساعتها روی یک برنامه که مشتمل بر ۱۴ جلد کتاب است و سایت ویکی رضایی (که از پشتوانه بیش از ۱۰۰ هزار کارشناس، نخبه استانی، شهرستانی و تسهیلات میدانی برخوردار است) کار کردهاند، چطور میشود در یک فرصت سه دقیقهای از این برنامه دفاع کرد.
رضایی خاطرنشان کرد: شیوه اجرای مناظره امروز جسارت به ساحت شریف مردم ایران بود. بنده با احترام به قانون اعتراض خود را نسبت به این شیوه اعلام کرده و در حال بررسی این موضوع برای شرکت یا عدم شرکت در مناظرههای بعدی هستم و این نظر را به ستاد انتخاباتی وزارت کشور نیز اعلام خواهم کرد بهتر است دوستان محترم هر چه زودتر تمهیدی بیندیشند برای اینکه شرایطی را فراهم آورند که مردم شریف قدرت انتخاب اصلح را پیدا کنند و نیز شان نامزدها حفظ شود.
انتقاد ستاد روحانی از صداوسیما
در سفر به اردبيل صورت گرفت؛

ظاهرا دوران بگم بگم تمام نشده است
طی حکمی از جانب رئیس ستاد مردمی قالیباف وحید کوچکزاده به عنوان مسئول ستاد مردمی محمدباقر قالیباف در استان لرستان منصوب شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، وحید کوچکزاده تاکنون مسئول ستاد مردمی قالیباف در شرق استان لرستان بوده است که اکنون مسئولیت تشکیل ستادهای مردمی قالیباف از کاندیداهای مرحله یازدهم انتخابات ریاست جمهوری در استان را برعهده گرفته است. مسئول ستاد مردمی قالیباف در استان لرستان در گفتوگو با فارس در خرمآباد گفت: با توجه به تاکیدات امام خامنهای مبنی بر حضور همه جانبه مردم در عرصه انتخابات لذا بر همه فرض و واجب است که در گام اول مردم را تشویق کنند که در پای صندوقهای رای حاضر شوند و در گام بعدی با معرفی کاندیدای اصلح به مردم آنها را در انتخاب رئیس جمهوری مکتبی و ولایی و کارآمد راهنمایی کنند. وحید کوچکزاده با بیان اینکه سوابق قالیباف و توانمندیهای وی در عرصههای مختلف مدیریتی بر کسی پوشیده نیست، اظهار داشت: وی با روحیه بسیجی و تفکر جهادی خود الگوی مدیر نمونه و موفق اسلامی است که در برهههای مختلف و در جایگاههایی که در عرصه خدمتگزاری حاضر بوده است، توانمندی و تدبیر خود را به اثبات رسانده است. مسئول ستاد مردمی قالیباف در استان لرستان همچنین عنوان داشت: مسئولان ستادهای مردمی تمام شهرستانهای استان مشخص شدهاند که همگی از نیروهای ولایی و بسیجی هستند و تمام توان خود را مصروف به رقم زدن حماسه سیاسی مدنظر رهبر انقلاب ساختهاند و در این مسیر تلاش وافری را به خرج دادند. وی افزود: طبق هماهنگیهای انجام شده با مسئولان ستادها انشاالله ستادهای مردمی قالیباف در شهرهای مختلف استان طی برنامهریزی صورت پذیرفته از اواخر هفته به صورت همزمان شروع به کار میکنند، تا در امر تبلیغات انتخاباتی؛ با همت، تلاش و روحیه جهادی و بسیجی نیروهای موجود در ستادها حماسهای بسیار بزرگ در انتخابات رقم بخورد. کوچکزاده یکی از مهمترین برنامههای ستادهای مردمی قالیباف در استان لرستان را ولایتمداری و اخلاق محوری دانسته و در این باره اذعان داشت: یقیناً تمام برنامهریزیهای ستادی ما در مجموعه ستادهای مردمی در جهت افزایش شور انتخاباتی و رعایت اخلاق اسلامی و فعالیت به دور از هرگونه تخریب و توهین است، تا انشاالله حماسهای بزرگ رقم بخورد و دل امام زمان «عج» و امام خامنهای «حفظه الله» شاد شود. وی با اشاره به اینکه به زودی مصاحبهای تفصیلی با خبرگزاریها و جراید استانی صورت میدهد، عنوان داشت: منشور انتخاباتی ستاد مردمی قالیباف مبتنی بر اخلاق اسلامی و روحیه بسیجی است و انشاالله در مصاحبه آینده اسامی مسئولان کمیتههای انتخاباتی ستاد استانی و همچنین مسئولان شهرستانی ستادهای مردمی به اطلاع میرسد. کوچکزاده در ادامه خاطرنشان کرد: ما آمادگی خود را اعلام میکنیم، تا با مسئولان ستادهای دیگر کاندیداهای ریاست جمهوری در فضایی دوستانه و کارشناسی به بحث و مناظره بپردازیم، تا مردم ولایتمدار و آگاه استان لرستان از این منظر بتوانند بیشتر با برنامههای کاندیداهای ریاست جمهوری یازدهم آشنا شده و انتخابی آگاهانه داشته باشند و از صدا و سیمای استان نیز انتظار داریم که با فراهم کردن زمینه حضور نمایندگان کاندیداهای مختلف در قالب برنامههایی نظیر مباحثه و مناظره بیش از پیش در جامه عمل پوشاندن به مطالبه امام خامنهای در رقم زدن حماسه سیاسی گام بردارد.
نظر آیت الله مکارم در مورد رای سفید
* انتخابات مسئولیت آفرین است
وي خاطرنشان کردند: در عین حال انتخابات مسئولیت آفرین است، کسی را که انتخاب میکنید در چهار سال شریک اعمال او خواهید بود از این رو نباید سرسری انتخاب کرد بلکه باید با تحقیق و تامل فرد شایسته را انتخاب نمود.
*تکذیب حمایت از کاندیدای خاص
این مرجع تقلید با رد حمایت خود از فرد خاصی اظهار داشت: در سایتها و رسانههای مختلف مطالبی از ما نقل میکنند که حقیقت ندارد، ما درباره اشخاص ولو این که همه اشخاص را شورای نگهبان تایید کرده است و هر کدام فضیلتی برای خود دارند، هیچ اظهارنظری نکرده و نخواهیم کرد و اگر کسی چیزی از ما در این باره نقل کند درست نیست.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان این که مصلحت ما هم نیست که وارد بحث اشخاص شویم و شخصی را معین و شخصی را حذف کنیم، افزود: ما کلیات را بیان میکنیم و امیدواریم برای همه کسانی که میخواهند در انتخابات شرکت کنند دستور العمل مفیدی باشد.
*گرفتارحب بغض انتخاباتی نشوید
آیت الله مکارم شیرازی گفت: اگر بی حساب و کتاب وارد انتخاب شوید و گرفتار حب و بغضها و جناح گرایی شوید و آن فرد منتخب خلافی کرد شریک اعمال او در چهار سال خواهید شد.
*رای سفید درست نیست
معظمله افزود: البته نباید در انتخاب گرفتار وسواس شد و رای سفید به صندوق انداخت، این مساله درست نیست؛ باید انسان به اندازه توان تحقیق کند و بعد که به نتیجه رسید عندالله معذور است.
این مرجع تقلیدخاطرنشان کرد: فردی که میخواهیم برای ریاست جمهوری انتخاب کنیم با فردی که میخواهد عهدهدار یک بخشداری و یا مرکز دیگر شود فرق میکند و باید فرد واجد شرایط خاصی باشد.
*شش شرط رییس جمهور
این مرجع تقلید با ذکر شش شرط برای رییس جمهور تاکید کرد: اولین شرط این است که باید تقوا و دیانت در سطح بالا داشته باشد تا بتواند منافع مردم و کشور را حفظ کند و خدایی ناکرده در اختیار جناح یا گروه خاصی قرار ندهد، به مردم و نظام خیانت نکند، قوم و خویش پرستی نکند و مسؤولیتها را در اختیار دوستان قرار ندهد.
*سعه صدر ابزار ریاست
آیتالله مکارم شیرازی ابزار ریاست را داشتن سعه صدر دانست و گفت: وقتی انتخابات تمام شد فرد منتخب ببییند رقبای او لیاقت چه کاری دارند، نه این که مثل برخی افراد عمل کند که در دورانهایی بعد از این که انتخاب شدند، به دلیل این که فلانی در ستاد رقیب عضویت داشته از ظرفیت او استفاده نمی کردند.
وي تاکید کرد: بعد از این که فرد انتخاب شد همه رقبا را بررسی کند هر کدام لایق هستند آنها را برای مسئولیت برگزیند و تحقق این مساله جز با سعه صدر ممکن نیست، افراد تنگ نظر به این مسائل توجه نمیکنند.
معظم له با تاکید بر این که باید از جناحهای مختلف وفادار به نظام دعوت به همکاری کرد تا دولت فرد منتخب جامعیت داشته باشد، گفت: رییس جمهور منتخب باید از تمامی مدافعان و علاقهمندان استفاده کند تا همه مردم نسبت به او علاقهمند شوند.
*مستبد در رای هلاک میشود
این مرجع تقلید با بیان این که فردی که میخواهد رییس جمهور شود باید اهل مشورت باشد نه مستبد و خود رای، تصریح کردند: رییس جمهور باید از همه ظرفیت ها استفاده کند، گاهی یک نفر ساده و عامی حرف درستی را می زند و باید آن را پذیرفت؛ طبق روایات دینی کسانی که مسبتد در رای باشند هلاک می شوند.
آیت الله مکارم شیرازی داشتن شجاعت در تصمیم گیریهای کلان را شاخصه دیگر رییس جمهور ذکر کرد و اظهار داشت: مهمترین شجاعتها این است که اگر خطایی از او سر زد اعتراف کند و در صدد اصلاح برآید، بسیاری شجاعت دارند اما اگر خطا کردند این شجاعت را ندارند که بگویند اشتباه شد و جبران میکنیم.
*مساله تورم و بیکاری غوغا می کند
وي با تاکید بر این که رییس جمهور باید حل مشکلات مردم به ویژه گروهای مستضعف را در اولویت نخست قرار دهد، یادآورشد: در حال حاضر مساله تورم و بیکاری غوغا میکند و رییس جمهور باید تمام مشکلات مردم را در نظر بگیرد، البته بخشی از مشکلات تحمیلی از خارج از کشور است و بخشی نیز ناشی از سوء مدیریت و بخشی نیز ناشی از بی انصافی عده ای از مردم است.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به روایتی از امام هادی (ع) اظهار داشت: حسادت همه حسنات انسان را از بین می برد، خود برتر بینی سبب خشم مردم میشود .
معظم له افزود: کسی که خوود را بالاتر از همه بداند موجب خشم مردم و واکنش آنها در مقابل او شود .
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم ادامه داد: خودپسندی، خوشیفتگی، خود برتر بینی و خود بزرگ بینی هرکدام دارای معنای است که هرکدام در یک شخص باشد مضموم است .
این مرجع تقلید بیان داشت: کسی که دارای صفت خود پسندی باشد، غرورش نمیگذارد در پیش دیگران حرف شنوی داشته باشد بلکه دیگران را تحقیر میکند .
آیت الله مکارم اظهارداشت: جهالت و بخیل بودند سرچشمه مفاسد گوناگونی است از جمله طمعکاری است .
این مرجع تقلید ادامه داد: مشکل اصلی امروز درو نکردن این صفات از خود است که باید از خدای متعال درخواست توفیق برای برطرف کردن این رذایل شود .
محسن هاشمی:
وی افزود: مراسم ختم آن مرحومه روز جمعه راس ساعت 16 الی 17:30 در مسجد الزهرا واقع در خیابان خواجه عبدالله، خیابان شهید عراقی برگزار می شود.
رییس سازمان صداوسیما گفت: ما از نامزدها میخواهیم که خودشان را برای مناظرهها آماده کنند چرا که سوالات دقیقی از نامزدها خواهیم پرسید.
به گزارش ایسنا، سید عزت الله ضرغامی پس از پایان جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما از رأیآوری کاندیداها چیست؟ گفت: باید ببینیم خداوند دلهای مردم را به سمت چه کسی هدایت میکند.
وی درباره نظر کاندیداها درخصوص برنامههای تبلیغاتی در صداوسیما، گفت: آن طور که خود نامزدها گفتهاند رضایت داشتهاند و معتقدند نظم و همکاری با آنها وجود داشته، ما هم از آنها راضی هستیم و تا اینجای کار بسیار خوب جلو رفتهایم.
خبرنگاری درباره مباحثی که حسن روحانی در تلویزیون مطرح کرده و انتقاداتش به صداوسیما پرسید، که ضرغامی با بیان اینکه همه از ما انتقاد میکنند، گفت: سانسور معنایی ندارد. در همین راستا کمیته تبلیغات قانونی وجود دارد که ربطی به صدا و سیما ندارد این کمیته متشکل از نمایندگانی از شورای نگهبان، دادستانی، وزارت کشور و شورای عالی نظارت بر صداوسیما شکل گرفته است که اعضای آن شامگاه گذشته تا ساعت 12 برنامهها را با سعهی صدر دیدند و دنبال میکردند.
سانسور برنامه محسن رضایی به نفع خودش بود
وی دربارهی سانسور بخشی از برنامهی محسن رضایی، گفت: آن موضوع کلمهای بود که بیشتر جنبهی امنیتی و ملی داشت که به نفع خود آن نامزد بود که آن کلمه گفته نشود و به آن نامزد هم کمک بسیاری شد. قومیتها در کشور جایگاه بسیار بالایی دارند چرا ما میخواهیم بگوییم بین آنها تبعیض وجود دارد.
ضرغامی در مورد قطع برنامه عارف نیز گفت: آن مشکل مشکل کوچکی بود که اگر دوستان از من سوال میکردند میگفتم چهار پنج دقیقه تاخیر اشکالی ندارد. دوستان میخواستند عدالت رعایت شود و نگران شده بودند. خود آقای عارف هم توجیه شدند.
رییس سازمان صداوسیما در پاسخ به این پرسش که آیا شخص شما مجری مناظرهها هستید؟ اظهار کرد: این یک شوخی است.
وی در همین راستا افزود: روزهای دهم، پانزدهم و هفدهم مناظرهها برگزار خواهد شد و ما در همین جا از نامزدها میخواهیم که خودشان را برای این گفتوگوها آماده کنند. ما به مجری مناظرهها اجازه دادهایم که سوالات دقیقتری از نامزدها بپرسند بنابراین توصیه ما این است که نامزدها آمار و ارقامشان را دقیق کنند چرا که ما درباره تمامی مباحث از جمله اشتغال، تورم و مسائل اقتصادی سوالات دقیقی میپرسیم و از نقاط ضعف و قدرت مورد نظر قرار خواهد گرفت.
ضرغامی خاطرنشان کرد: برنامههای مربوط به مناظره بسیار سازنده خواهد بود و سطح آگاهی جوانان را بالا میبرد و جزء پربینندهترین، جذابترین و آگاهبخشترین برنامهها خواهد بود.
رییس سازمان صداوسیما در پاسخ به این سوال که استقبال از برنامههای تبلیغاتی چطور بوده است، گفت: هر چقدر که جلوتر برویم نظرسنجیها دقیقتر خواهد شد.
وی همچنین اظهار کرد: در جلسه هیات دولت راجع به برنامههای نامزدها صحبت شده است. خود آقای احمدینژاد هم این برنامهها را مطلوب ارزیابی کردند و بر این نکته تاکید داشتند که این برنامهها نشان دهنده وجود آزادی در کشور است.